Malta’da Ulaşım
Otobüs ile ulaşım, adada ulaşımı sağlayan en ucuz ve etkin yöntemdir. 1950 model otobüsler, adeta Malta’nın sembolü haline gelmiştir. Otobüs seferleri 15 ile 35 cent arasında olup en uzun otobüs yolculuğu 50 dakika sürmektedir.
Malta’da siyah ve beyaz Mercedes marka taksiler hizmet vermektedir. Siyah taksiler, beyaz taksilere göre daha ucuzdur. Kısa mesafeli yolculuklarda 4 kişilik grup şeklinde taksi kullanımı otobüse göre daha ekonomik olmaktadır.
Türkiye’de araç kiralama bedelinin yarısına Malta’da araç kiralayabilirsiniz. Malta’da trafik İngiltere’deki gibi soldan akmaktadır. Örneğin 1 hafta araç kiralama için günlük 45 TL vermeniz yeterli olacaktır. Malta’da ulusal ve uluslararası ehliyet geçerlidir.
Malta’da yollarda bisiklet için ayrılmış yollar vardır ve bisiklet yaygın bir ulaşım aracıdır.
Malta’da Yeme İçme
Malta mutfağı Sicilya mutfağına çok benzemekle birlikte, Arap, İtalyan, İspanyol ve İngiliz mutfaklarından etkilenmiştir. Deniz ürünlerini seviyorsanız çok şanslısınız. Malta, bir ada olmanın doğal getirisi olarak pek çok deniz ürünü yemeğine sahiptir. Minestra ve Aljotta gibi lezzetli çorbalarını denemelisiniz. Salata, sebzeler ve kırmızı şarap, yemeklerde önemli yer tutmaktadır.
Malta’da Konaklama
Aile Yanı Bulunduğunuz ülkedeki aile yaşamını ve kültürleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız aile yanı konaklama ideal bir seçimdir. Malta’da yanında konaklayacağınız aile Sıcak Akdeniz insanının misafirperverliğine sahip olduğundan çok rahat edebileceğiz bir ortamda yaşıyor olursunuz. Tek ve çift kişilik oda seçeneği bulunmakla beraber, tuvalet ve banyolar ortak kullanım alanıdır. Aile yanı konaklamalar yarım pansiyon (kahvaltı ve akşam yemekleri) olup, kalacağınız aileye bağlı olarak beraber ya da ayrı olarak yemek yiyorsunuz. Giriş-çıkışlarınızda herhangi bir kısıtlama olmamaktadır.
Okul yurdu Her okulun kendine ait en az bir yurdu bulunmaktadır. Tek veya çift kişilik oda seçeneği mevcut olup, yemekler ortak kullanım alanı olan mutfaklarda öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Mutfaklarda yemek yapmak için gerekli bütün mutfak araç ve gereçleri bulunmaktadır. Çamaşırhaneye sahip olan yurtlarda, öğrenciler jeton kullanarak makine ve kurutuculardan faydalanabilmektedirler. Giriş-çıkış saatlerinde kısıtlama bulunmamaktadır.
Öğrenci Evleri Okulların kendilerine ait veya kiraladıkları binalarda, 1-2 ve 3 yatak odalı dairelerin öğrencilere sunulduğu konaklama şeklidir. Genelde binada sadece öğrenciler kalmaktadır. Dairelerde oda sayısı ve odanın tek veya çift kişilik olmasına bağlı olarak, 2-6 kişi arasında paylaşılmaktadır. Salon, mutfak, tuvalet ve banyo ortak kullanım alanlarıdır. Sınırlı sayıdaki dairelerde banyo odanın içerisinde olabiliyor. Dairelerde TV bulunmaktadır. Birçok dairede ise wireless, DVD player, klima mevcuttur. Daha çok özgürlüğüne düşkün öğrencilerin tercih ettiği bir konaklama seçeneğidir.
Stüdyo Daire Rahatınıza düşkün ve daireyi kimseyle paylaşmak istemiyorsanız bulunmaz bir seçenektir. Öğrenci evlerinden farkı, dairenin tamamen size ait olmasıdır. Stüdyo dairelerde klima, TV, DVD player vs. bulunmaktadır. Mutfaklarda tüm araç ve gereçler mevcuttur.
Otel Bütçenize uygun fiyatlarla 3, 4 ve 5 yıldızlı otel keyfini yaşamak isteyen öğrencilere sunulan bir hizmettir. Kahvaltı, yarım ve tam pansiyon seçenekleri mevcuttur. Odalar; tek, çift ve suit (3-5 kişi) olarak hizmet vermektedir. Okulunuzun sunduğu imkanlar (beach clup, gym clup üyelikleri vs.) yanı sıra kaldığınız otelin imkanlarından (havuz, internet vs.) da faydalanabilirsiniz.